Edward Sturing stopt als assistent-trainer van Vitesse. Het 56-jarige clubicoon wil niet langer samenwerken met de Russische hoofdtrainer Leonid Slutsky.

Sturing blijft wel behouden voor Vitesse. Hij gaat aan de slag als scout en begeleider van de jeugdtrainers.

"Het is geen geheim dat er helaas geen klik was", zegt Sturing, die pas één seizoen de rechterhand van Slutsky was, vrijdag op de website van Vitesse.

"Het belangrijkste voor mij is dat ik van waarde wil zijn voor de club. Daarom ben ik blij dat we een oplossing hebben gevonden die het beste is voor iedereen. Ik ga me vanzelfsprekend vol overgave inzetten in mijn nieuwe rol."

'Beter om eerlijk te zijn naar elkaar'

Technisch directeur Mo Allach, die in maart na een kort uitstapje naar Maccabi Haifa terugkeerde bij Vitesse, is verheugd dat Sturing niet verloren gaat voor de club.

"We hebben met Edward gesproken en zijn blij met de nieuwe invulling van zijn positie. Als de samenwerking niet is geworden wat iedereen had gehoopt, dan is het beter om eerlijk te zijn naar elkaar en keuzes te maken."

"We wilden hoe dan ook een clubicoon als Edward aan de club verbonden houden. Daarom zijn we blij dat hij zich gaat inzetten binnen de scouting en voetbalacademie."

Sturing speelde het grootste gedeelte van zijn loopbaan bij Vitesse (tussen 1987 en 1998) en werkte daarna in verschillende functies, waaronder tussen 2003 en 2006 als hoofdtrainer, bij de Arnhemmers.

Slutsky krijgt komend seizoen liefst vijf assistenten. Naast Oleg Yarovinskiy, Nicky Hofs en Raimond van der Gouw nemen Alexey en Vasily Berezutskiy plaats op de bank. De broers blijven na een stageperiode van een half jaar.