De vrouwen van FC Twente zijn vrijdag bij de loting voor de kwalificatieronde van de Champions League ingedeeld in een poule met het Poolse GKS Górnik Leczna, het Turkse Besiktas en het Armeense FC Alashkert.

FC Twente mag het voorrondetoernooi op eigen terrein spelen. Tussen 7 en 13 augustus nemen de vier clubs het allemaal één keer tegen elkaar op. De groepswinnaar plaatst zich voor het hoofdtoernooi, waarin 32 teams in een knock-outsysteem de strijd aan zullen gaan.

De loting voor de knock-outfase is op 16 augustus. De wedstrijden in de eerste ronde worden gespeeld op 11/12 en 25/26 september. De Nederlandse kampioen is door de dertiende plek op de coëfficiëntenlijst van de UEFA niet rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi.

FC Twente veroverde eind april voor het eerst in drie jaar de landstitel. De ploeg van trainer Tommy Stroot bleef Ajax voor.

De Amsterdamse vrouwen waren vorig jaar de Nederlandse deelnemer in de Champions League. Ajax overleefde de kwalificatieronde en strandde uiteindelijk in de tweede ronde tegen Olympique Lyon.

De Franse ploeg van Shanice van de Sanden stootte door tot de finale en won de Champions League voor het vierde jaar op rij en de zesde keer in totaal.