Feyenoord is donderdag Tonny Vilhena kwijtgeraakt aan FK Krasnodar. De 24-jarige middenvelder tekent een contract voor meerdere jaren bij de Russische topclub.

Feyenoord en Krasnodar doen geen mededelingen over de exacte duur van het contract en de transfersom en komen daar pas mee als alle formaliteiten, zoals de medische keuring, zijn afgerond.

VI, het AD als De Telegraaf meldden eerder op donderdag al dat Feyenoord een bedrag van om en nabij de 9 miljoen euro ontvangt voor Vilhena, die nog slechts een jaar vastlag in De Kuip.

Woensdag berichtte RTV Rijnmond nog dat de onderhandelingen tussen Feyenoord en Krasnodar waren gestopt, omdat beide partijen het maar niet eens konden worden over de transfersom, maar een dag later vonden ze elkaar dus alsnog.

Vilhena speelde al lange tijd voor Feyenoord. Hij debuteerde in januari 2012 in het eerste elftal en kwam sindsdien tot 258 officiële wedstrijden, waarin hij 41 doelpunten maakte.

Vilhena won vijf prijzen met Feyenoord

Vilhena won in totaal vijf prijzen met Feyenoord. Hij veroverde één keer de landstitel (seizoen 2016/2017), twee keer de TOTO KNVB-beker (2015/2016 en 2017/2018) en twee keer de Johan Cruijff Schaal (2018 en 2019).

De linkspoot geniet op dit moment nog van een vakantie na de trip met het Nederlands elftal naar Portugal voor de finaleronde van de Nations League en zal daarna naar Rusland afreizen om zijn handtekening te zetten bij Krasnodar.

Krasnodar eindigde afgelopen seizoen achter kampioen Zenit Sint-Petersburg en Lokomotiv Moskou als derde in de Russische Premjer Liga en zal daardoor over ruim een maand instromen in de derde voorronde van de Champions League.

Vilhena is de derde basisspeler van het voorbije seizoen die vertrekt bij Feyenoord. Eerder beëindigde Robin van Persie zijn carrière en keerde Jordy Clasie terug bij Southampton na te zijn gehuurd.

Interim-technisch directeur Sjaak Troost slaagde er wel in om de contracten van Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra te verlengen en derde doelman Nick Marsman (FC Utrecht) vast te leggen.