Feyenoord heeft zich donderdag versterkt met Nick Marsman. De 28-jarige keeper komt transfervrij over van FC Utrecht en tekent voor twee jaar in Rotterdam.

"Na de verhuur van Rámon ten Hove aan FC Dordrecht en met name het vertrek van Joris Delle wilden we onze selectie versterken met een ervaren doelman om het keepersteam weer compleet te maken", zegt technisch directeur Sjaak Troost op de site van Feyenoord.

"Met Nick hebben we die gewenste versterking gevonden. Hij is een echte professional en heeft onlangs tijdens de play-offs met zijn vorige club nog laten zien er direct te kunnen staan als het erom gaat."

Marsman zal bij Feyenoord waarschijnlijk de derde doelman worden achter Justin Bijlow en Kenneth Vermeer. Bijlow begon vorig seizoen als eerste keeper, maar liep in januari een blessure op aan zijn voet en raakte zijn basisplaats kwijt aan Vermeer.

"Van buitenaf heb ik Feyenoord altijd al een geweldig mooie en grote club gevonden", reageert Marsman. "Dat ik dat nu van binnenuit mag gaan ervaren, maakt me heel trots. De goede gesprekken met de mensen binnen de club hebben mij nog enthousiaster gemaakt."

De keeper is de eerste aanwinst voor Feyenoord voor het nieuwe seizoen. De oud-speler van FC Twente, Go Ahead Eagles en FC Utrecht heeft 114 Eredivisie-duels op zijn cv staan.