Argentinië heeft woensdagavond (lokale tijd) met een 1-1-gelijkspel tegen Paraguay een tweede nederlaag in de Copa América met moeite kunnen voorkomen. Op de Gold Cup won Mexico met 3-1 van Canada, een duel waarbij PSV'er Érick Gutiérrez geblesseerd uitviel.

Eerder verloor Argentinië met 0-2 van Colombia, dat door het gelijkspel tussen Argentinië en Paraguay al zeker is van de volgende ronde.

Paraguay kwam in Belo Horizonte na 37 minuten op voorsprong door een treffer van Richard Sánchez, die knap raak schoot na een aanval over de flank.

De Argentijnen konden weinig indruk maken, maar kwamen in de 51e minuut bij een van de eerste gevaarlijke momenten op 1-1. Aanvankelijk gaf de scheidsrechter nog een hoekschop, maar na ingrijpen van de VAR ging de bal op de penaltystip wegens hands van een Paraguayaanse verdediger. Lionel Messi schoot vanaf 11 meter raak.

Tien minuten later kreeg Paraguay dé kans om opnieuw aan de leiding te komen, toen de ploeg een strafschop kreeg na een harde charge van Nicolás Otamendi. De inzet van Derlis González werd echter door doelman Franco Armani gestopt.

Aan Argentijnse kant stond Ajacied Nicolás Tagliafico in de basis, hij kreeg in de slotfase een gele kaart. Omdat ook de twee beste nummers drie zich voor de kwartfinales plaatsen, heeft Argentinië waarschijnlijk voldoende aan een zege op Qatar om toch de kwartfinales te bereiken.

Stand groep B Copa América

  • 1. Colombia 2-6 (+3)
  • 2. Paraguay 2-2 (0)
  • 3. Qatar 2-1 (-1)
  • 4. Argentinië 2-1 (-2)

Erick Gutiérrez moet geblesseerd naar de kant. (Foto: ANP)

Gutiérrez raakt geblesseerd bij zege Mexico

PSV-middenvelder Gutiérrez viel geblesseerd uit bij de wedstrijd tussen Mexico en Canada op de Gold Cup. De Mexicanen wonnen desondanks met 3-1 in Denver.

Gutiérrez moest kort voor rust met een spierblessure naar de kant. Hij werd vervangen door oud-PSV'er Andrés Guardado, die na rust prompt tweemaal scoorde.

Mexico was voor rust op 1-0 gekomen dankzij Roberto Alvarado. Voor Canada scoorde Lucas Cavallini bij een 2-0-achterstand nog tegen.

Met zeven eindzeges is Mexico recordhouder van de Gold Cup, het kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika en de Caraïben. Het land begon de huidige editie met een 7-0-zege op Cuba en is na twee overwinningen al zeker van een plek in de knock-outfase.

Cuba verloor woensdag ook zijn tweede duel. Martinique was met 3-0 te sterk.

Stand groep A Gold Cup

  • 1. Mexico 2-6 (+9)
  • 2. Canada 2-3 (+2)
  • 3. Martinique 2-3 (-1)
  • 4. Cuba 2-0 (-10)