AC Milan heeft Marco Giampaolo benoemd als nieuwe trainer. De geboren Zwitser volgt de eind mei vertrokken Gennaro Gattuso op.

De 51-jarige Giampaolo tekende een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een derde jaar, maakte AC Milan woensdag bekend. Hij begint op 1 juli aan zijn nieuwe klus.

Giampaolo liet vorige week zijn contract ontbinden bij Sampdoria, waarmee hij afgelopen seizoen als negende eindigde in de Serie A. AC Milan eindigde op het hoogste Italiaanse niveau als vijfde.

Onder Gattuso greep AC Milan op de laatste speeldag naast Champions League-voetbal, waarna de trainer zijn ontslag indiende. Ook technisch directeur Leonardo trok zijn conclusies. Leonardo werd opgevolgd door Paolo Maldini.

Afgelopen vrijdag werd al bekend dat Zvonimir Boban als directeur voetbal in dienst treedt bij AC Milan, dat komend seizoen uitkomt in de Europa League.

Giampaolo was eerder trainer bij kleinere Italiaanse clubs als Empoli, Cremonese en Brescia. Als speler kwam hij ook vooral uit voor clubs in de Serie B en Serie C.