Alexander Büttner en Maikel van der Werff moeten op zoek naar een nieuwe club. Vitesse heeft besloten afscheid te nemen van de twee verdedigers.

"Arnold Kruiswijk is gestopt en de toekomst van Maikel en Alexander ligt elders. De gehuurde spelers keren in eerste instantie terug naar hun club", zegt technisch directeur Mo Allach dinsdag op de website van Vitesse.

De contracten van Büttner en Van der Werff lopen deze zomer af. Jake Clarke-Salter, Charly Musonda Jr, Eduardo, Mohammed Dauda en Martin Ødegaard werden afgelopen seizoen gehuurd door Vitesse.

De dertigjarige Büttner keerde begin 2017 terug bij Vitesse en was een vaste waarde in het elftal van coach Leonid Slutsky. Afgelopen seizoen speelde de linksback 32 competitieduels voor de Arnhemmers.

De eveneens dertigjarige Van der Werff kwam sinds medio 2015 uit voor Vitesse. In vier seizoenen was de centrale verdediger in 83 competitiewedstrijden actief.

Maikel van der Werff speelde vier seizoenen voor Vitesse. (Foto: Pro Shots)

Vitesse wil selectie zo snel mogelijk op peil hebben

Door het vertrek van Büttner en Van der Werff moet Vitesse op zoek naar versterkingen. De nummer vijf van afgelopen seizoen in de Eredivisie wil de selectie zo snel mogelijk weer uitbreiden.

"Uiteraard hebben wij de schaduwlijsten klaarliggen en zijn we achter de schermen al volop bezig om de selectie weer op volle sterkte te brengen. Onze wens is om de selectie zo snel mogelijk op peil te hebben", aldus Allach.

Vitesse haalde deze transferperiode nog geen nieuwe spelers. Wel keren Thomas Bruns, Julian Lelieveld en Khalid Karami terug na een huurperiode.