VVV-Venlo heeft Robert Maaskant dinsdag gepresenteerd als trainer voor volgend seizoen. De geboren Schiedammer volgt Maurice Steijn op, die koos voor een avontuur bij Al Wahda in de Verenigde Arabische Emiraten.

De vijftigjarige Maaskant tekent een contract voor twee jaar bij VVV. Hij neemt oude bekende Raymond Libregts mee als assistent-trainer. De 54-jarige oud-voetballer heeft bij de Eredivisionist eveneens zijn handtekening gezet onder een tweejarige verbintenis.

Maaskant komt over van Almere City, waar hij sinds maart 2018 als technisch directeur fungeerde. Een terugkeer als trainer lag niet direct voor de hand, totdat hij door VVV werd benaderd om Steijn op te volgen.

"Ik heb gemerkt dat ik de meeste lol heb in het werk als trainer", zegt Maaskant op de site van VVV. "Dan moet je niet halsstarrig vasthouden aan een eerdere beslissing. Bovendien is de drive om op het veld te presteren helemaal terug."

Robert Maaskant verrichte de laatste tijd ook werkzaamheden voor FOX Sports. (Foto: Pro Shots)

'Robert brengt schat aan ervaring met zich mee'

Maaskant begint bij VVV aan zijn zevende klus als hoofdtrainer bij een Nederlandse club in het betaald voetbal. Hij stond eerder voor de groep bij RBC Roosendaal (drie periodes), Go Ahead Eagles (twee periodes), Willem II, MVV, NAC Breda (twee periodes) en FC Groningen.

In augustus 2010 vertrok Maaskant naar Polen, waar hij bij Wisla Krakow aan zijn eerste buitenlandse avontuur begon. Hij werkte daar al samen met technisch directeur Stan Valckx, die op dit moment de technisch manager is van VVV.

"Robert brengt een schat aan ervaring mee en mag samen met Raymond en de overige mensen van onze technische staf aan een eenheid gaan werken met onze nieuwe selectie", zegt Valckx. "Ik heb er alle vertrouwen in dat we met Robert en Raymond uitstekende trainers binnen hebben gehaald."

Door de aanstelling van Maaskant hebben alle achttien Eredivisie-clubs een trainer voor volgend seizoen. De coach leidt dinsdag om 18.00 uur al zijn eerste training bij VVV, dat dan aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint.