AZ heeft dinsdag een mondeling akkoord bereikt over de huur van Yukinari Sugawara. De achttienjarige Japanse jeugdinternational komt voor één seizoen over van Nagoya Grampus uit zijn geboorteland. Ook FC Emmen huurt een nieuwe vleugelverdediger.

Sugawara reist donderdag naar Nederland en wordt vrijdag medisch gekeurd, meldt AZ op zijn eigen site. Het is niet bekend of de Noord-Hollanders een optie tot koop hebben bedongen.

Sugawara debuteerde ruim een jaar geleden in het eerste elftal van Nagoya Grampus en speelde sindsdien 22 wedstrijden op het hoogste niveau in Japan.

De rechtsback speelde twee jaar geleden mee bij het WK onder 17 in India en kwam dit jaar met Japan in actie bij het WK onder 20 in Polen.

De Alkmaarders werken donderdag hun eerste training af onder de nieuwe trainer Arne Slot. De Noor Jonas Svensson is al twee jaar de vaste rechtsback van AZ.

Linksback Beste op huurbasis naar FC Emmen

FC Emmen heeft Jan-Niklas Beste voor één seizoen gehuurd van Werder Bremen. De twintigjarige linksback kon bij de Bundesliga-club niet rekenen op speeltijd in het eerste elftal.

De Duitser stapte een jaar geleden over van Borussia Dortmund naar Werder Bremen. Hij speelde zijn wedstrijden afgelopen seizoen namens het tweede elftal van de club in de Regionalliga Nord.

"FC Emmen is een kleine maar zeer goed geleide club. Jan-Niklas heeft daar de mogelijkheid om regelmatig speeltijd te krijgen op het hoogste niveau", zegt technisch directeur Frank Baumann op de site van Werder.

Emmen legde eerder al keeper Matthias Hamrol (Korona Kielce) en spits Marko Kolar (Wisla Krakow) vast voor het komende seizoen.