De problemen voor Neymar stapelen zich op. De Braziliaanse belastingdienst zou voor een bedrag van 16 miljoen euro beslag hebben gelegd op verschillende eigendommen van de topvoetballer.

Neymar zou dat bedrag verschuldigd zijn naar aanleiding van zijn transfer in 2013 van Santos naar Barcelona. De Braziliaanse fiscus wil het bericht van verschillende media niet bevestigen. Een woordvoerder van de topvoetballer wenst geen commentaar te geven.

Drie jaar geleden werd Neymar al gesommeerd om een bedrag van 100.000 euro aan achterstallige belastingen te betalen. Dat ging toen om inkomstenbelasting uit 2007 en 2008.

In een later stadium werd al eens 40 miljoen euro aan vermogen van de aanvaller van Paris Saint-Germain bevroren. Ook dat had toen te maken met de schimmige deal rond zijn transfer naar Barcelona.

Neymar betrokken in verkrachtingszaak

Neymar raakte onlangs in opspraak nadat een Braziliaanse vrouw verklaarde dat zij op 15 mei met geweld tot seks is gedwongen door de vedette. De aanvaller ontkent dat en zegt slachtoffer te zijn van een poging tot afpersing.

Ook sportief gaat het Neymar niet voor de wind. Vanwege een enkelblessure moet hij de Copa América in eigen land aan zich voorbij laten gaan.

Neymar zou bovendien uit mogen kijken naar een nieuwe club. Paris Saint-Germain is volgens L'Equipe bereid om de peperdure Braziliaan, die voor 222 miljoen euro van Barcelona werd gekocht, weer van de hand te doen. De eigenaar zou het sterrengedrag van Neymar helemaal zat zijn.