Hennie Spijkerman en Jeffrey Talan gaan bij sc Heerenveen aan de slag als assistenten van hoofdtrainer Johnny Jansen. De Friese club maakt zaterdag niet bekend voor hoeveel jaar de twee hebben getekend.

De 68-jarige Spijkerman komt over van FC Groningen, waar hij als assistent-coach Danny Buijs bijstond. Eerder vervulde hij dezelfde functie bij Ajax onder hoofdtrainer Frank de Boer, met wie hij tussen 2011 en 2014 viermaal op rij de landstitel veroverde.

Talan (47) was al bij Heerenveen werkzaam als hoofd jeugdopleiding. De achtvoudig international speelde acht seizoenen in het Abe Lenstra stadion.

Begin deze maand stelde Heerenveen de 44-jarige Jansen aan als hoofdtrainer, nadat hij de ontslagen Jan Olde Riekerink de laatste vijf wedstrijden van het vorige seizoen op interim-basis verving. Jansen is sinds 2005 werkzaam als assistent bij de Friese club.

Heerenveen is met assistent Michel Jansen en keeperstrainer Raymond Vissers nog in gesprek over hun eventuele rol voor komend seizoen. Vrijdag wordt de nieuwe technische staf gepresenteerd in het Abe Lenstra Stadion.

Jeffrey Talan. (Foto: Pro Shots)

Heerenveen werkt volgende week eerste training af

Afgelopen seizoen eindigde Heerenveen op een teleurstellende elfde plaats in de Eredivisie. Volgende week zaterdag is de eerste training van de nieuwe jaargang.

Op 26 juni speelt de ploeg van Janssen tegen regioteam Gaasterland haar eerste oefenwedstrijd. De Eredivisie begint voor Heerenveen op zondag 4 augustus met een uitduel bij Heracles Almelo.