Brazilië heeft vrijdag (lokale tijd) de openingswedstrijd van de Copa América ruim gewonnen. Het gastland was in São Paulo met 3-0 te sterk voor Bolivia.

Bij de Brazilianen, die het dit toernooi zonder de geblesseerde sterspeler Neymar moeten doen, had David Neres een basisplaats. De aanvaller van Ajax werd na 81 minuten gewisseld.

Na een matige eerste helft zochten Brazilië en Bolivia onder een fluitconcert van het publiek de kleedkamers op. Na de pauze nam de ploeg van bondscoach Tite snel afstand.

Vijf minuten na rust kreeg Brazilië een strafschop na tussenkomst van de VAR wegens hands van een Boliviaanse verdediger. Philippe Coutinho schoot van elf meter raak en al drie minuten later kopte de aanvaller van FC Barcelona van dichtbij de 2-0 binnen.

Vijf minuten voor tijd werd het 3-0 via invaller Everton, die in het veld kwam voor Neres. De aanvaller van Gremio schoot van buiten het zestienmetergebied fraai raak.

Coutinho (11) wordt gefeliciteerd door zijn ploeggenoten na een van zijn treffers. (Foto: Pro Shots)

Messi zaterdag in actie met Argentinië

Zaterdag staan er drie duels op het Zuid-Amerikaanse kampioenschap op het programma. In de groep van Brazilië spelen Venezuela en Peru tegen elkaar.

In poule B speelt Lionel Messi met Argentinië tegen Colombia en neemt Paraguay het op tegen Aziatisch kampioen Qatar, dat op uitnodiging deelneemt aan het toernooi.