Paris Saint-Germain heeft met Leonardo een nieuwe technisch directeur gevonden. De Franse kampioen nam eerder op vrijdag afscheid van Antero Henrique.

De 49-jarige Leonardo werd de afgelopen periode al meerdere malen in verband gebracht met een terugkeer in Parijs.

Eind vorige maand stapte Leonardo als technisch directeur op bij AC Milan. Bij de Italiaanse club was de 55-voudig international sinds vorig jaar zomer actief.

Leonardo was van 2011 tot en met 2013 ook al technisch directeur bij 'PSG'. Hij besloot zijn functie destijds neer te leggen nadat hij voor een jaar werd geschorst vanwege het duwen van een scheidsrechter.

"Ik keer met hernieuwde energie terug", meldt Leonardo, die in het seizoen 1996/1997 ook voor 'PSG' speelde. "Ik heb enorm veel zin om terug te keren bij een club waar ik veel respect voor heb."

Henrique na twee jaar bedankt

Eerder op vrijdag kwam de club met de 51-jarige Henrique tot overeenstemming om de samenwerking te beëindigen. "De club bedankt Antero Henrique voor zijn professionaliteit en inzet tijdens de afgelopen twee jaren en wenst hem succes in de toekomst", meldde 'PSG' vrijdag op de website.

Henrique was sinds medio 2017 technisch directeur bij Paris Saint-Germain. Onder zijn leiding veroverde de club twee landstitels, de Franse beker, de Coupe de la Ligue en twee Franse supercups.

De afgelopen maanden kreeg Henrique flink wat kritiek te verduren. Zo werd hij verantwoordelijk gehouden voor het mislopen van de komst van Frenkie de Jong. 'PSG' wilde De Jong graag inlijven, maar de middenvelder koos uiteindelijk voor FC Barcelona.