De FIFA heeft vrijdag de schorsing van zaakwaarnemer Mino Raiola opgeheven. De wereldvoetbalbond maakte de sanctie in navolging van de beroepscommissie van de Italiaanse voetbalbond ongedaan.

"De schorsing is opgeheven. Gerechtigheid!", schrijft een opgeluchte Raiola vrijdagmiddag op Twitter.

De 51-jarige Italiaan werd begin mei door de Italiaanse voetbalbond voor drie maanden geschorst, waarna die straf werd overgenomen door de FIFA.

Raiola zei eerder al niet te weten waarom hij geschorst werd. "Dit is een justitiële dwaling. Ik heb geen motivatie gekregen. Je kunt me er drieduizend vragen over stellen, maar ik weet oprecht niet wat er speelt", zo vertelde hij.

'In fout gegaan bij transfer Scamacca'

Volgens Italiaanse media zou Raiola in de fout zijn gegaan bij een transfer van Gianluca Scamacca, die in het verleden voor Jong PSV en PEC Zwolle uitkwam.

Raiola heeft tal van beroemde spelers onder zijn hoede, zoals Matthijs de Ligt, Zlatan Ibrahimovic, Romelu Lukaku en Paul Pogba.

Sinds woensdag mocht Raiola zijn beroep alweer uitoefenen. Het internationale sporttribunaal CAS liet toen namelijk weten zich pas volgende maand over zijn schorsing te buigen. Dat is nu niet meer nodig.