Mino Raiola mag voorlopig als zaakwaarnemer aan de slag blijven. Het internationaal sporttribunaal CAS buigt zich pas volgende maand over zijn schorsing en in de tussentijd mag hij blijven werken.

Raiola werd begin mei door de Italiaanse voetbalbond voor drie maanden geschorst. Die verbanning werd vervolgens door de FIFA overgenomen.

De spelersmakelaar stapte naar het CAS omdat hij zei niet te weten waarom hij geschorst werd. Volgens Italiaanse media zou hij in de fout zijn gegaan bij een transfer van Gianluca Scamacca, die in het verleden ook voor Jong PSV en PEC Zwolle uitkwam.

"Dit is een justitiële dwaling", zei hij eerder al. "Ik heb geen motivatie gekregen. Je kunt me er drieduizend vragen over stellen, maar ik weet oprecht niet wat er speelt."

Raiola is zaakwaarnemer van onder anderen Matthijs de Ligt, de aanvoerder van Ajax die in de belangstelling staat van FC Barcelona, Paris Saint-Germain, Juventus, Bayern München, Liverpool en Manchester City.

De Nederlander van Italiaanse komaf is ook belangenbehartiger van spelers als Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba en Mario Balotelli.