FC Emmen heeft in Matthias Hamrol een nieuwe doelman gevonden. De 25-jarige Duitser wordt bij de Eredivisionist de opvolger van de naar Ajax vertrokken Kjell Scherpen.

Hamrol komt over van Korona Kielce in Polen, waar zijn contract afliep. De Duitser heeft een contract voor twee jaar getekend, met een optie op een derde seizoen.

De doelman doorliep de jeugdopleiding van Borussia Dortmund en stond daarna onder contract bij onder meer 1. FC Köln, VfL Wolfsburg en RB Leipzig.

Hamrol is pas de eerste versterking voor Emmen, dat zich verrassend wist te handhaven in de Eredivisie. Hij sluit op 23 juni aan bij de selectie voor de eerste training van het seizoen.

Duarte zegt Heracles voor de tweede keer gedag. (Foto: Pro Shots)

Duarte van Heracles naar Griekenland

Lerin Duarte gaat voor het eerst in zijn loopbaan in het buitenland aan de slag. De 28-jarige middenvelder vertrekt transfervrij bij Heracles Almelo en verkast naar het Griekse Aris Saloniki.

Met de Griekse subtopper mag de voormalige speler van onder meer Ajax en Sparta Rotterdam zich opmaken voor Europees voetbal. Aris wist zich te plaatsen voor de voorrondes van de Europa League.

Zijn naamgenoot Laros Duarte (geen familie) verhuist van PSV naar Sparta Rotterdam. De 22-jarige middenvelder was afgelopen seizoen al actief op huurbasis bij de promovendus en maakt nu definitief de stap naar de ploeg waarbij hij de jeugdopleiding al doorliep. Hij tekent voor drie jaar.