Aston Villa heeft Anwar El Ghazi definitief overgenomen van Lille. De aanvaller tekent een contract voor vier jaar bij de kersverse Premier League-club, waarvoor hij afgelopen seizoen al op huurbasis speelde.

Het is niet bekend welk bedrag gemoeid is met de overstap. De 24-jarige El Ghazi stond nog tot medio 2021 onder contract bij Lille, dat hem begin 2017 overnam van Ajax.

El Ghazi speelde als huurling 36 officiële duels voor Aston Villa. De oud-Ajacied had eind mei in de finale van de play-offs tegen Derby County op Wembley met een doelpunt een belangrijke bijdrage aan de 2-1-zege waardoor Aston Villa promotie naar de Premier League veiligstelde.

"Anwar heeft op Wembley laten zien wat voor goede speler hij kan zijn", zegt trainer Dean Smith op de site van Aston Villa. "Hij is klaar voor de stap naar de Premier League en is bovendien een jonge speler met bijzonder veel potentie. Het is aan mij om het uiterste uit Anwar te halen."

El Ghazi wilde zelf ook graag bij Aston Villa blijven

El Ghazi, die direct na het veiligstellen van promotie al zijn hoop uitsprak bij Aston Villa te kunnen blijven, scoorde afgelopen seizoen in 36 wedstrijden zes keer en was daarnaast goed voor twee assists.

De tweevoudig Oranje-international begon zijn loopbaan bij Ajax, waar hij ook een klein deel van de jeugdopleiding doorliep. Hij speelde in totaal 99 officiële wedstrijden voor de Amsterdammers en scoorde daarin 23 keer.

Bij Lille wist El Ghazi geen vaste basisplek af te dwingen, al kwam de aanvaller in anderhalf seizoen nog wel tot 44 officiële wedstrijden voor de club uit de Ligue 1.