Maurice Steijn vertrekt na vijf seizoenen bij VVV-Venlo. De 46-jarige trainer verruilt de Eredivisie-club voor Al-Wahda uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Steijn, de langstzittende trainer in de Eredivisie, eindigde afgelopen seizoen met VVV op een keurige twaalfde plaats. Bij Al-Wahda, waar hij een contract tekent voor twee jaar, is de Hagenaar de opvolger van Henk ten Cate.

De oud-voetballer van ADO Den Haag en NAC Breda stond ook in de belangstelling van PEC, maar met die club kwam hij niet tot een akkoord, waarna de Zwollenaren John Stegeman aantrokken als opvolger van de naar Feyenoord vertrokken Jaap Stam.

Steijn werkte eerder bij ADO, eerst als assistent en vervolgens als hoofdtrainer (2011-2014). Enkele maanden na zijn ontslag werd hij aangetrokken door VVV, dat destijds nog uitkwam in de Eerste Divisie. In zijn derde seizoen loodste Steijn de Limburgse club naar het hoogste niveau.

Steijn begint eind deze maand aan zijn nieuwe klus. Hij gaat dan met Al-Wahda op trainingskamp in voorbereiding op het komende seizoen en op de achtste finales van de Aziatische Champions League, waarvoor de club zich wist te plaatsen.

Petrovic aan de slag in Bulgarije

Ook Zeljko Petrovic is komend seizoen werkzaam buiten Nederland. De 53-jarige trainer, die afgelopen maanden assistent was van Dick Advocaat bij FC Utrecht, gaat als eindverantwoordelijke aan de slag bij het Bulgaarse Botev Plovdiv.

Dit jaar eindigde Botev Plovdiv als vierde in het reguliere seizoen. In de kampioenspoule werd de club zesde. Daardoor liep Botev Plovdiv Europees voetbal mis.

Petrovic was in Nederland als hoofdtrainer werkzaam bij RKC Waalwijk en ADO Den Haag. Bij die laatste club werd hij in februari 2017 ontslagen.