Noord-Ierland heeft ook de derde EK-kwalificatiewedstrijd gewonnen. De groepsgenoot van Oranje won zaterdag met 1-2 bij Estland.

Estland kwam voor eigen publiek in Tallinn nog wel op voorsprong. Konstantin Vassiljev was verantwoordelijk voor dat doelpunt.

Het thuisland leek lang op weg naar een goed resultaat, maar in het slotkwartier sloeg Noord-Ierland binnen drie minuten twee keer toe. Eerst scoorde Conor Washington, vervolgens trof Josh Magennis doel.

Noord-Ierland gaat daardoor aan de leiding in groep C met negen punten. Duitsland is tweede met drie punten. Dat zijn er net zoveel als Oranje, maar de ploeg van bondscoach Ronald Koeman heeft een duel meer gespeeld. Estland en Wit-Rusland zijn nog puntloos.

Kroatië thuis moeizaam langs Wales

Kroatië boekte in de jacht op een ticket voor het EK de tweede zege, door met 2-1 van Wales te winnen. De Kroaten hadden in het bloedhete Osijek - de temperatuur tikte de 30 graden aan - alle moeite met Wales.

Toch kwam de formatie na een kwartier met enig fortuin op voorsprong. James Lawrence werkte de bal in eigen doel. Vlak na rust verdubbelde Ivan Perisic de voorsprong. De middenvelder van Internazionale schoot raak, nadat de gasten de bal niet weg kregen.

Wales gaf zich niet gewonnen en een kwartier voor tijd bracht David Brooks met een schot van afstand de spanning terug. De ploeg van bondscoach Ryan Giggs kreeg daarna nog kansen op de gelijkmaker, terwijl Kroatië verzuimde het duel in het slot te gooien, maar het bleef bij 2-1.

Door de zege is Kroatië met zes punten uit drie duels koploper in groep E, maar de formatie heeft een duel meer gespeeld dan de rest. Slowakije, Wales en Hongarije hebben drie punten. Azerbeidzjan sluit de groep af met nul punten.

Rusland viert een van de negen treffers tegen San Marino. (Foto: Pro Shots)

Net geen dubbele cijfers voor Rusland

San Marino bleef een nederlaag met dubbele cijfers maar net bespaard. Rusland won met 9-0 van het dwergstaatje.

Aanvoerder Artem Dzyuba maakte vier treffers in Saransk. De Russen staan net als België op zes punten bovenaan in de kwalificatiegroep, maar hebben wel een duel meer gespeeld.

Bekijk het programma, de uitslagen en de standen in de EK-kwalificatie