Michel Vorm gaat na vijf seizoenen weg bij Tottenham Hotspur. De Londense club besloot het aflopende contract van de Nederlandse doelman vrijdag niet te verlengen.

De 35-jarige Vorm kwam sinds de zomer van 2014 uit voor Tottenham. Hij stond in 47 officiële wedstrijden onder de lat bij de verliezend Champions League-finalist.

Afgelopen seizoen kwam Vorm vier keer in actie voor de 'Spurs', tweemaal in de Premier League en tweemaal in de Champions League. Op 24 oktober verdedigde hij in het Champions League-duel met PSV (2-2) voor het laatst het doel van de Engelse topclub.

Het is nog onbekend waar de geboren IJsselsteiner zijn loopbaan voortzet. Omdat zijn contract bij 'Spurs' is afgelopen, kan de keeper transfervrij naar een andere club verkassen.

Vorm heeft vijftien interlands achter zijn naam staan

Vorm begon zijn profcarrière in 2005 bij FC Utrecht, dat hem in zijn eerste seizoen verhuurde aan FC Den Bosch. In 2011 maakte hij de overstap naar Swansea City, waarvoor hij drie seizoenen actief was.

Vorm speelde tot nu toe vijftien interlands voor het Nederlands elftal. Op de WK's in 2010 en 2014 en op het EK 2012 maakte hij deel uit van de selectie.

Alleen in 2014 maakte hij minuten op een groot eindtoernooi. Vorm viel in de strijd om de derde plaats tegen Brazilië kort voor tijd in voor Jasper Cillessen. Dat was zijn laatste interland voor Oranje.