Martin van Geel keert terug bij Willem II. De 58-jarige Brabander gaat in Tilburg aan de slag als algemeen directeur.

Van Geel is nog tot 1 juli technisch directeur van Feyenoord. Hij vertrekt na acht jaar bij de Rotterdammers omdat hij het gevoel heeft dat het beter voor hemzelf en de club is als hij zijn heil elders zoekt.

Bij Willem II begon Van Geel zijn spelersloopbaan en was hij er eerder succesvol werkzaam als technisch directeur, met als hoogtepunt het bereiken van de Champions League in 1999.

"Als oud-speler en voormalig technisch directeur van deze prachtige club, is het op dit moment in mijn carrière een zeer mooie stap om als algemeen directeur aan de slag te gaan", zegt hij.

Van Geel begon in 1977 met voetballen bij Willem II. Hij speelde daarna bij Ajax, Roda JC en Feyenoord om zijn actieve carrière vervolgens weer af te sluiten in het Koning Willem II Stadion.

Van Geel bereikte Champions League met Willem II

Na 166 wedstrijden voor Willem II kwam Van Geel in dienst als technisch directeur, van 1995 tot 2002. Na dienstverbanden bij AZ, Ajax (beide technisch directeur) en Roda JC (algemeen directeur) belandde hij in 2011 bij Feyenoord.

In 2017 werd Feyenoord voor het eerst sinds 1999 landskampioen. In maart van dit jaar maakte Van Geel bekend De Kuip te verlaten na aanhoudende kritiek op zijn functioneren vanuit de achterban.

Jan van der Laak, interim-voorzitter van de rvc van Willem II is zeer verheugd dat Van Geel zich opnieuw heeft verbonden aan de club en rekent erop dat onder zijn leiding de stijgende lijn van de afgelopen jaren zal worden doorgetrokken.

"Martin heeft zijn sporen in de voetballerij lang en breed verdiend. We hebben er alle vertrouwen in dat hij samen met technisch directeur Joris Mathijsen de club naar het niveau van een ambitieuze en stabiele Eredivisie-club zal loodsen."