Paul Verhaegh speelt komend seizoen voor FC Twente. De 35-jarige verdediger tekent een contract voor één jaar bij de promovendus.

De rechtsback, die in 2014 drie interlands voor Oranje speelde en deel uitmaakte van de WK-selectie, is transfervrij. Hij liet zijn contract bij het Duitse VfL Wolfsburg enkele weken geleden ontbinden.

Verhaegh is een oude bekende van technisch directeur Ted van Leeuwen. Zij werkten vijftien jaar geleden samen bij AGOVV Apeldoorn, waar Verhaegh zijn debuut maakte in het profvoetbal. Hij speelde daarna ook nog voor FC Den Bosch, Vitesse en FC Augsburg.

De geboren Limburger wilde na zijn vertrek bij Wolfsburg graag terugkeren naar Nederland. "Dat dit bij FC Twente gaat gebeuren, daar ben ik blij om. Een mooie club met een indrukwekkende supportersschare."

Paul Verhaegh tijdens een van zijn laatste wedstrijden voor VfL Wolfsburg. (Foto: Pro Shots)

Verhaegh moet medische keuring nog doorstaan

Verhaegh moet nog wel de medische keuring doorstaan, voor hij zijn handtekening onder de verbintenis zet. De keuring is op 24 juni, waarna hij aansluit bij de selectie.

De verdediger vertrok eind april bij Wolfsburg na een aanvaring met coach Bruno Labbadia. Hij speelde afgelopen seizoen slechts drie wedstrijden voor de club. In de jaren daarvoor was hij een vaste waarde.

Voor FC Twente is Verhaegh de tweede aanwinst voor komend seizoen. Eerder namen de Tukkers de Spaanse verdediger Julio Pleguezuelo over van Arsenal.