VVV-Venlo heeft Peniel Mlapa woensdag definitief aan zich gebonden. De club lichtte de koopoptie die in de huurovereenkomst met zijn vorige club Dynamo Dresden was opgenomen.

De 28-jarige spits uit Togo heeft zich voor drie jaar verbonden aan de eredivisionist. Mlapa kroonde zich afgelopen seizoen tot clubtopscorer. De spits was vijftien keer trefzeker in de competitie.

Manager voetbal Stan Valckx zegt op de website van de club zeer tevreden te zijn dat VVV erin is geslaagd om de sterke spits voor de club te behouden.

"Hij heeft dit seizoen zijn kwaliteiten absoluut getoond en laten zien dat hij erg belangrijk is voor het team. Met zijn snelheid, kracht en scorend vermogen was hij een belangrijke waarde voor de ploeg."

Mlapa, die in het verleden jeugdinterlands voor Duitsland speelde, kwam eerder uit voor onder meer 1860 München, Hoffenheim, Borussia Mönchengladbach en Vfl Bochum. Hij is na de Duitsers Thorsten Kirschbaum, Steffen Schäfer, Elia Soriano en Richard Neudecker al de vijfde aanwinst voor VVV voor komend seizoen.

Ook Johnatan Opoku speelt komend seizoen voor VVV. De aanvaller, die afgelopen seizoen vijf keer trefzeker was, heeft zijn aflopende contract met een jaar verlengd. Hij gaat daardoor zijn vijfde seizoen in bij de Venlonaren.