Helmond Sport heeft Wil Boessen aangesteld als nieuwe trainer. De 55-jarige coach heeft bij de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie voor twee jaar getekend.

Boessen is de opvolger van Rob Alflen, die na een teleurstellend seizoen op non-actief werd gesteld. Helmond Sport eindigde als laatste in de Eerste Divisie.

De nieuwe trainer werd zelf in de slotfase van afgelopen seizoen ontslagen bij FC Den Bosch, waarmee hij de tweede periode won. Eerder had de oud-verdediger Fortuna Sittard en FC Oss onder zijn hoede.

De geboren Limburger kwam aan het eind van zijn profloopbaan nog enkele seizoenen uit voor de club. "Hij kent de club en weet waar wij voor staan", zegt algemeen directeur Leon Vlemmings dan ook.

"Wil is een winnaar, een harde werker die er alles aan zal doen om het maximale resultaat te behalen. Hij heeft in het verleden laten zien met bescheiden middelen goed te presteren."

Boessen vindt het mooi dat hij terugkeert bij de club waar hij zijn spelersloopbaan afsloot. "Het plan van Helmond Sport sprak mij erg aan. Het belangrijkste is dat er een elftal wordt gecreëerd dat gaat presteren."