Rafael van der Vaart organiseert later dit jaar in Hamburg zijn eigen afscheidsduel. De 109-voudig Oranje-international heeft oud-collega's uitgenodigd voor de wedstrijd op 13 oktober.

De 36-jarige Van der Vaart, die in november vorig jaar een punt achter zijn loopbaan zette, heeft onder anderen Louis van Gaal, Arjen Robben, Wesley Sneijder en Mark van Bommel gevraagd om aanwezig te zijn.

"Het is een bedankje en een verontschuldiging", zegt de oud-middenvelder in Duitse media over zijn keuze voor Hamburg als locatie, waarmee hij op zijn wat teleurstellende tweede periode als Hamburger SV-speler doelt.

De wedstrijd gaat tussen oud-ploeggenoten van Van der Vaart bij HSV en oud-collega's bij andere clubs. "Ik hoop dat Raúl ook komt. Dat zou een droom zijn", aldus de voormalige Ajacied.

Van der Vaart begon zijn loopbaan in 2000 bij Ajax en kwam verder uit voor HSV, Real Madrid, Tottenham Hotspur, opnieuw HSV, Real Betis, FC Midtjylland en Esbjerg fB. Met Oranje was hij present op de EK's van 2004, 2008 en 2012 en de WK's van 2006 en 2010.

HSV-voorzitter Bernd Hoffmann kijkt uit naar het afscheidsduel. "Rafael staat symbool voor een bijzondere tijd die we hier gehad hebben. Het is mooi dat die periode op deze manier wordt beëindigd."