Real Madrid heeft dinsdag de derde versterking voor het nieuwe seizoen vastgelegd. 'De Koninklijke' neemt uitblinker Luka Jovic voor een bedrag dat volgens diverse media rond de 60 miljoen euro ligt over van Eintracht Frankfurt.

De 21-jarige Jovic maakte afgelopen seizoen veel indruk bij Frankfurt. De aanvaller, die voor het tweede jaar op rij werd gehuurd van Benfica, kwam in 48 officiële wedstrijden tot 27 doelpunten en zeven assists.

Frankfurt maakt flinke winst op Jovic, want onlangs werd de koopoptie van 7 miljoen euro in zijn Benfica-contract gelicht. De transfer van ongeveer 60 miljoen euro naar Real maakt de Serviër met afstand de duurst verkochte speler van de Bundesliga-club ooit.

Het oude record stond op naam van doelman Kevin Trapp, die in de zomer van 2015 voor 9,5 miljoen euro de overstap naar Paris Saint-Germain maakte.

De uitgaven van Real Madrid voor het nieuwe seizoen overstijgen al de 150 miljoen euro, want eerder werden de Brazilianen Éder Militão (die voor 50 miljoen euro overkomt van FC Porto) en Rodrygo (Santos, 45 miljoen euro) vastgelegd.

Luka Jovic (links) viert een doelpunt namens Eintracht Frankfurt in het uitduel met Internazionale in de Europa League. (Foto: Pro Shots)

Jovic moet Real nieuw gezicht geven

Mede dankzij de ontketende Jovic kende Frankfurt een uitstekend seizoen, al greep de ploeg van Jetro Willems en Jonathan de Guzman uiteindelijk overal naast.

De Duitse bekerwinnaar van 2018 liep in de laatste speelrondes van de Bundesliga een Champions League-ticket mis - er werd als zevende geëindigd - en strandde in de halve finales van de Europa League.

Jovic tekent tot medio 2025 bij Real en is een van de spelers die de club een nieuw gezicht moeten geven na een teleurstellend jaar. De formatie van coach Zinédine Zidane pakte geen enkele prijs en eindigde in La Liga als derde achter FC Barcelona en Atlético Madrid.

Exact een jaar geleden maakte Jovic zijn debuut als international van Servië. Tot dusver speelde hij vier keer en scoorde hij één keer voor zijn land.