Tim Krul heeft zijn contract bij Norwich City met twee seizoenen verlengd. De 31-jarige doelman tekende maandag een verbintenis tot de zomer van 2022 bij de naar de Premier League gepromoveerde club.

"Met het kampioenschap in het Championship was het al een geweldig seizoen", zegt Krul, wiens vorige contract tot medio 2020 doorliep, op de website van zijn club. "Dit maakt het feest helemaal compleet voor mij."

Norwich City pakte afgelopen seizoen de titel in het Championship. De 'Canaries' keren na drie seizoenen afwezigheid terug in de Premier League.

Krul maakte vorig jaar zomer de overstap van Brighton & Hove Albion naar Norwich City. Hij stond afgelopen seizoen in 46 competitiewedstrijden onder de lat.

Tim Krul viert het veroveren van de titel met Norwich City in het Championship. (Foto: Pro Shots)

Krul speelde elf seizoenen voor Newcastle

Voor zijn periode bij Brighton kwam Krul elf seizoenen uit voor Newcastle United. De 'Magpies' leenden de keeper onder meer uit aan Ajax en AZ.

Krul speelde acht interlands voor het Nederlands elftal, onder meer tijdens het WK van 2014 in Brazilië. Op dat toernooi loodste hij Oranje als uitblinker in de penaltyserie in de kwartfinale langs Costa Rica.