Het Nederlands elftal is het tweede deel van de voorbereiding op de finaleronde van de Nations League begonnen met een besloten training. Oranje trainde vrijdag in het Portugese Lagos met een volledig fitte groep.

Alleen Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum ontbraken nog. Zij spelen zaterdag met Liverpool de Champions League-finale tegen Tottenham Hotspur en melden zich maandag in het zuiden van Portugal.

De spelers van het Nederlands elftal kwamen vrijdagmiddag aan in Lagos, waar ze tot en met dinsdag trainen. Woensdag vertrekken ze naar Guimarães, waar een dag later de halve finale van de Nations League tegen Engeland plaatsvindt.

Portugal en Zwitserland staan een dag eerder tegenover elkaar in de andere halve finale. De eindstrijd van de Nations League wordt zondagavond in Porto gespeeld en de troostfinale staat een paar uur eerder op het programma in Guimarães.

Tete en Weghorst vielen af uit voorselectie

Oranje begon het eerste deel van de voorbereiding op de Nations League afgelopen zaterdag in Zeist. Kenny Tete haakte een dag later tijdens de training geblesseerd af en viel net als Wout Weghorst af uit de voorselectie.

Ook Steven Berghuis, Terence Kongolo en Pablo Rosario behoorden tot de afvallers uit de voorselectie. Jeroen Zoet ziet af van de trip naar Portugal omdat hij bij de geboorte van zijn kind wil zijn.

De wedstrijd tussen Nederland en Engeland begint donderdag om 20.45 uur in Guimarães.