Joachim Löw zit niet op de bank bij de komende twee EK-kwalificatieduels van Duitsland. De bondscoach heeft een vernauwing in een slagader en verblijft in het ziekenhuis, zo heeft de Duitse voetbalbond DFB vrijdag laten weten.

Het probleem met de bloedsomloop kwam aan het licht tijdens een sportwedstrijd. "Ik voel me weer goed, maar ik moet de komende vier weken rust houden", aldus Löw, die tijdelijk wordt vervangen door zijn assistent Marcus Sorg, op de site van de DFB.

"Ik heb continu contact met mijn technische staf en dat blijven we ook doen richting de komende wedstrijden. Marcus Sorg, Andreas Köpke en Oliver Bierhoff hebben jarenlange ervaring en we zullen dit op een goede manier oplossen."

Duitsland begon de EK-kwalificatiereeks twee maanden geleden met een 2-3-overwinning op Oranje. Volgende week zaterdag speelt 'Die Mannschaft' uit tegen Wit-Rusland en drie dagen later komt Estland op bezoek. Noord-Ierland is de andere opponent in groep C.

Löw heeft als bondscoach nog een contract tot en met het WK van 2022 en is na het voor Duitsland desastreus verlopen WK van vorig jaar - onze oosterburen strandden al in de groepsfase - bezig met een wederopbouw.

Hij koos er eerder dit jaar voor om ervaren krachten als Mats Hummels en Thomas Müller niet meer op te roepen en gaat met een verjongde selectie op jacht naar een ticket voor het EK van volgend jaar.

Duitsland begon de EK-kwalificatie eind maart met een 2-3-zege op het Nederlands elftal. (Foto: ANP)

Bekijk het programma en de standen in de EK-kwalificatie