De afgelopen zaterdag gestaakte kampioenswedstrijd tussen Ajax onder 19 en Feyenoord onder 19 wordt komende zaterdag uitgespeeld op sportcomplex de Toekomst in Amsterdam.

De KNVB besloot woensdag wel dat het duel achter gesloten deuren wordt afgewerkt en dat Ajax een boete van 2.500 euro onvoorwaardelijk en 7.500 euro voorwaardelijk krijgt.

De 'mini-Klassieker' werd zaterdag na ruim een half uur spelen stilgelegd na een opstootje op de tribune. Ouders en kennissen van spelers van Feyenoord werden belaagd door fans van Ajax.

Na een korte afkoelperiode besloot de scheidsrechter het duel niet meer te hervatten omdat de veiligheid van de meegereisde aanhang uit Rotterdam niet voldoende kon worden gewaarborgd.

John Heitinga en Dirk Kuijt probeerden de boel te sussen. (Foto: Pro Shots)

Afgemaakt bij beginstand van 0-0

De KNVB heeft nu bepaald dat het resterende uur van de wedstrijd zaterdagmiddag wordt afgemaakt bij een beginstand van 0-0.

De jeugdteams van Ajax en Feyenoord maken samen uit wie er kampioen wordt. De Rotterdammers hebben aan een punt voldoende voor de titel.

Ajax onder 19 wordt sinds de zomer van 2017 gecoacht door John Heitinga, Feyenoord onder 19 staat sinds de voorbije zomer onder leiding van Dirk Kuijt.