In de strijd om Roda JC te behoeden voor een faillissement heeft grootaandeelhouder Frits Schrouff dinsdag besloten om een belangrijke aandeelhoudersvergadering naar eind volgende week te verplaatsen. Tegen die tijd moet er een oplossing voor de penibele situatie zijn.

De bijeenkomst stond eigenlijk voor dinsdag gepland, maar Schrouff wil de tijd nemen om de toekomstplannen die bij de Keuken Kampioen Divisie-club ingediend zijn te bekijken.

"Ondanks de moeilijke financiële situatie van de club sterkt hem dat in zijn overtuiging alles op alles te zetten om het voortbestaan van de club te redden", meldt Roda in een verklaring over de ingediende plannen.

"Het slagen van deze plannen is afhankelijk van de bijdrage van andere grote partijen welke bij Roda JC zijn betrokken. Over deze bijdragen bestaat op dit moment nog geen zekerheid."

De Limburgse club benadrukt dat de naar volgende week verplaatste vergadering cruciaal is. "Als er dan nog geen definitieve oplossing is, zal aan een faillissementsaanvraag helaas niet te ontkomen zijn."

Frits Schrouff (links) met geldschieter Aleksei Korotaev. (Foto: Pro Shots)

Roda al jaren in problemen

Roda heeft het financieel al langer moeilijk en vorige week werd bekend dat de toekomst van de club zeer onzeker is. In 2017 werd zakenman Aleksei Korotaev nog groots gepresenteerd als geldschieter, maar hij verdween enigszins uit beeld.

De 79-jarige Schrouff is sinds november 2015 grootaandeelhouder van Roda en stak sindsdien miljoenen in de club.

Ook sportief verkeert Roda al jaren in zwaar weer. De Limburgers degradeerden vorig jaar uit de Eredivisie en slaagden er afgelopen seizoen bij lange na niet in om terug te keren op het hoogste niveau.