Michael Reiziger heeft zijn contract bij Ajax dinsdag met twee jaar verlengd. De 46-jarige oud-speler van de club schuift volgend seizoen door van hoofdtrainer van Jong Ajax naar assistent van Erik ten Hag bij het eerste elftal.

"Dit is een fantastische vervolgstap in mijn carrière bij de mooiste en grootste club van Nederland", zegt Reiziger op de site van Ajax. "Ik kijk dan ook enorm uit naar het nieuwe seizoen, de samenwerking met Erik ten Hag en de overige stafleden."

De 72-voudig Oranje-international was de afgelopen twee jaar de eindverantwoordelijke bij Jong Ajax. In zijn eerste seizoen leidde hij het beloftenelftal naar de titel in de Keuken Kampioen Divisie en vorig seizoen werd zijn ploeg elfde.

Ajax maakte vorige week al bekend dat voormalig Excelsior- en NAC Breda-coach Mitchell van der Gaag de komende twee jaar de hoofdtrainer van Jong Ajax is.

Ten Hag wordt volgend seizoen geassisteerd door Reiziger, Christian Poulsen en Richard Witschge, die zijn contract dinsdag met drie jaar verlengde.

Alfred Schreuder vertrekt naar Duitsland om hoofdcoach te worden van 1899 Hoffenheim, terwijl Aron Winter volgens verschillende media geen nieuw contract krijgt.