Het Olympique Marseille van middenvelder Kevin Strootman heeft André Villas-Boas dinsdag aangesteld als trainer. De Portugees had sinds zijn vertrek bij het Chinese Shanghai SIPG in november 2017 geen baan meer.

De 41-jarige Villas-Boas tekent een contract voor twee seizoenen bij Olympique Marseille, meldt de Franse club op haar site.

De oud-trainer van FC Porto, Chelsea, Tottenham Hotspur en FC Zenit is de opvolger van Rudi Garcia, die sinds oktober 2016 op de bank zat bij Olympique Marseille en de ploeg afgelopen seizoen naar de vijfde plek in de Ligue 1 leidde.

"André Villas-Boas is nog jong, maar wel al een zeer ervaren trainer", zegt clubpresident Jacques-Henri Eyraud. "Hij weet precies wat er nodig is op het hoogste niveau. We verwachten dat hij deze selectie nieuw leven in kan blazen."

Strootman stapte vorig jaar op voorspraak van Garcia voor 25 miljoen euro over van AS Roma naar Marseille. De 29-jarige Nederlander kende de Franse trainer nog uit hun gezamenlijke tijd bij Roma.

De middenvelder speelde dit seizoen 28 competitiewedstrijden, maar zou volgens Franse media na het vertrek van Garcia moet vrezen dat er geen plek meer voor hem is in Marseille.