De strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV wordt niet op zondag 28 juli, maar een dag eerder afgewerkt. De KNVB heeft de wedstrijd verplaatst om de Eindhovenaren meer rust te geven voor het Europese duel van die week.

PSV eindigde het seizoen op de tweede plek achter kampioen Ajax en begint daardoor al in de tweede voorronde van de Champions League. Dit betekent dat de ploeg van trainer Mark van Bommel eind juli voor het eerst in actie komt in het miljoenenbal.

Het Europese seizoen voor PSV begint op dinsdag 23 of woensdag 24 juli. De return van het eerste tweeluik staat op dinsdag 30 of woensdag 31 juli op het programma.

Door de strijd om de Johan Cruijff Schaal naar zaterdag 27 juli te verplaatsen, biedt de KNVB PSV de optie om al op zondagochtend naar een Europese bestemming te vliegen, mochten de Eindhovenaren die week de uitwedstrijd van het tweeluik spelen.

Nabeschouwing Ajax: 'Tadic meest stabiele Ajacied van allemaal'
331
Nabeschouwing Ajax: 'Tadic meest stabiele Ajacied van allemaal'

KNVB hielp Ajax dit seizoen al

De voetbalbond geeft zo een vervolg aan het ingezette beleid om clubs die uitkomen in Europa te ontzien in het belang van het Nederlandse voetbal.

De KNVB hielp Ajax afgelopen seizoen door het speelschema meerdere keren te wijzigen, zodat de Amsterdammers meer rustdagen genoten voor hun duels in de knock-outfase van de Champions League. Zo werden de 33e en 34e speelronde om die reden zelfs omgedraaid.

De strijd om de Johan Cruijff Schaal gaat normaal gesproken tussen de landskampioen en de winnaar van de TOTO KNVB Beker. Aangezien Ajax de dubbel veroverde, speelt de ploeg van trainer Erik ten Hag tegen nummer twee PSV.

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV begint op zaterdag 27 juli om 18.00 uur in Amsterdam. Het duel om de supercup wordt sinds het seizoen 2017/2018 gespeeld in het stadion van de kampioen.