Marino Pusic vervolgt zijn loopbaan als assistent-trainer bij AZ. De 47-jarige coach werd eerder deze maand ondanks het behalen van het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie ontslagen door FC Twente.

Pusic heeft een mondeling akkoord bereikt met AZ over een contract voor twee seizoenen, melden de Alkmaarders dinsdag op hun site.

"Het zal voor veel mensen verrassend zijn dat ik terugkeer in de rol van assistent-trainer", zegt Pusic. "Het gaat mij echter vooral om de kwaliteit van mensen waarmee ik kan werken en het takenpakket dat ik bij AZ krijg. Ik ben nieuwsgierig en gedreven om in juni aan de slag te gaan."

De Nederlander met Bosnisch-Kroatische roots wordt de assistent van Arne Slot, die de naar FC Utrecht vertrekkende John van den Brom opvolgt als de hoofdcoach van AZ.

Pusic, die een dag na zijn ontslag door de trainers en aanvoerders van alle clubs uit de Keuken Kampioen Divisie tot beste trainer van het seizoen werd verkozen. was sinds het najaar van 2015 werkzaam bij FC Twente. Eerst als assistent onder achtereenvolgens René Hake en Gertjan Verbeek en daarna als hoofdtrainer.

"We zijn blij dat Marino zijn jawoord heeft gegeven aan AZ", aldus directeur voetbalzaken Max Huiberts. "Ons ideale profiel was een assistent met de nodige ervaring. Marino voldoet daaraan en heeft in het verleden laten zien goed in deze rol te kunnen functioneren."