VVV-Venlo heeft in Thorsten Kirschbaum de nieuwe eerste doelman voor volgend seizoen gevonden. De 32-jarige Duitser komt transfervrij over van Bayer Leverkusen.

De 1.95 meter lange doelman volgt in De Koel zijn landgenoot Lars Unnerstall op. Die werd afgelopen seizoen gehuurd van PSV en sluit komend seizoen aan bij het eerste elftal van de Eindhovenaren.

Kirschbaum, die voor twee jaar heeft getekend in Venlo, fungeerde bij de ploeg van trainer Peter Bosz als reserve-doelman achter de Finse international Lukás Hrádecky.

De oud-speler van onder meer FC Nürnberg, Hoffenheim en VfB Stuttgart ziet VVV als een echte familieclub. "Ik kreeg een heel goed gevoel", zegt de Duitser op de website van de club.

"Ik ken Lars Unnerstall en ik weet dat hij immens populair is in Venlo. Maar dat voelt niet als extra druk voor mij. Dat hij het goed gedaan heeft, is alleen maar mooi. Nu mag ik het gaan bewijzen."

Kirschbaum is al de vierde aanwinst voor VVV voor komend seizoen. Eerder haalde de club de Duitsers Steffen Schäfer, Elia Soriano en Richard Neudecker.