Hirving Lozano moet de Gold Cup aan zich voorbij laten gaan. De Mexicaanse aanvaller van PSV is nog niet hersteld van de knieblessure die hij aan het eind van het seizoen opliep.

De 23-jarige aanvaller meldde zich maandag wel bij de nationale ploeg, maar na onderzoek kwam aan het licht dat het toernooi, dat over ruim twee weken begint, te vroeg komt.

Lozano heeft nog te veel tijd nodig om fit te worden, meldt de Mexicaanse voetbalbond maandag in een verklaring.

"Alle onderzoeken, zowel van de bondsartsen als van de clubartsen van PSV, zijn naast elkaar gelegd. Daaruit blijkt dat hij langer nodig heeft om 100 procent fit te raken. Daarom is Lozano niet geselecteerd voor de nationale ploeg."

Lozano al sinds eind april aan de kant

De aanvaller viel eind april uit in het uitduel met Willem II. Hij miste daardoor al de laatste twee competitiewedstrijden van PSV tegen AZ en Heracles Almelo.

De rechtsbuiten was dit seizoen in dertig competitieduels goed voor zeventien doelpunten. Ook leverde hij acht assists.

De Gold Cup, een toernooi tussen landen uit Noord- en Midden-Amerika en de Caraïben, begint op 15 juni. Het toernooi wordt gehouden in de Verenigde Staten, Costa Rica en Jamaica.

Mexico zit in een groep met Canada, Martinique en Cuba. Ook Curaçao wist zich te plaatsen voor de Gold Cup. Dat land zit bij Honduras, Jamaica en El Salvador in de poule.