De Oranjevrouwen hebben maandag in Zeist voor het eerst een training met de volledige WK-selectie afgewerkt. Dat betekent dat ook Shanice van de Sanden en Lieke Martens zijn aangesloten bij de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman.

Van de Sanden (Olympique Lyon) en Martens (FC Barcelona) stonden vorige week zaterdag nog tegenover elkaar in de Champions League-finale. Lyon won de eindstrijd in het Hongaarse Boedapest eenvoudig met 4-1.

Ook Martens' ploeggenoot bij Barcelona Stefanie van der Gragt deed mee in die finale, maar de verdediger speelde als invaller slechts tien minuten en sloot vorige week al aan bij de Oranjevrouwen. Van der Gragt miste dit seizoen veel duels door blessureleed.

Wiegman was halverwege mei al met een kleine selectie begonnen met trainen. Vorige week voegden ook onder anderen Sari van Veenendaal, Vivianne Miedema, Jackie Groenen, Daniëlle van de Donk, Desiree van Lunteren en Jill Roord zich bij de groep.

De Oranjevrouwen bereiden zich voor op het WK dat vrijdag 7 juni begint in Frankrijk. De Europees kampioen van 2017 komt op dinsdag 11 juni tegen Nieuw-Zeeland voor het eerst in actie, waarna de ploeg van Wiegman in de groepsfase ook nog duels met Kameroen (15 juni) en Canada (20 juni) wacht.

De Oranjevrouwen spelen zaterdag tegen Australië de laatste oefenwedstrijd voor het WK. Dat uitzwaaiduel begint om 18.15 uur in het Philips Stadion.