Ajacieden Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui en AZ-speler Oussama Idrissi zijn maandag opgenomen in de Marokkaanse voorselectie voor de Afrika Cup. Bondscoach Hervé Renard maakte een selectie met 27 namen bekend, waarvan er nog vier moeten afvallen.

Ook de voormalige Eredivisie-spelers Karim El Ahmadi, Manuel da Costa (beiden Al Ittihad), Nordin Amrabat (Al Nassr) en de in Amsterdam geboren Mbark Boussoufa (Al Shabab) maken deel uit van de voorselectie.

Club Brugge-middenvelder Sofyan Amrabat en Yassine Ayoub van Feyenoord kunnen deelname aan het toernooi vergeten.

AZ-aanvaller Idrissi verkoos in februari een interlandcarrière bij Marokko boven het Nederlands elftal. De voormalige jeugdinternational van Oranje heeft inmiddels twee interlands achter zijn naam staan.

Ook Ziyech (23 interlands, twaalf goals) en Mazraoui (vier interlands) gaven recent de voorkeur aan het Marokkaanse elftal boven Oranje. Dertigers Nordin Amrabat (52 interlands, vijf goals), Boussoufa (66 interlands, zeven goals) en El Ahmadi (61 interlands, één goal) behoren tot de ervaren spelers in de selectie.

Afrika Cup voor het eerst in de zomer

Egypte is gastheer van de 32e editie van de Afrika Cup. Het toernooi wordt voor het eerst in de zomer gehouden en er doen 24 in plaats van zestien landen aan mee.

Marokko won de Afrika Cup slechts eenmaal, in 1976. De ploeg van Renard speelt in groep D tegen Namibië, Ivoorkust en Zuid-Afrika.

Kameroen is titelverdediger van het toernooi dat op 21 juni begint. De finale wordt op 19 juli in Caïro gespeeld.