Real Madrid heeft vrijdag verbouwereerd gereageerd op uitspraken van Mauricio Pochettino. Volgens de coach van Tottenham Hotspur mag zijn ploeg geen gebruik maken van het hotel van Real Madrid bij het oefencomplex Valdebebas.

"Real is verrast door de uitspraken van Mauricio Pochettino over een vermeend verzoek aan onze club om op het complex van Real Madrid te verblijven in de voorbereiding op de Champions League-finale", meldt Real in een verklaring op de website.

"Real Madrid wil duidelijk maken dat het absoluut niet waar is dat dit verzoek is gedaan", vervolgt de Spaanse topclub. "Onze club heeft zich altijd bereidwillig opgesteld om te voldoen aan de verzoeken van de UEFA, de Spaanse voetbalbond, Atlético Madrid, Liverpool en Tottenham Hotspur."

Tottenham wil graag gebruikmaken van het hotel om zich voor te bereiden op de Champions League-finale tegen Liverpool. De eindstrijd vindt op zaterdag 1 juni plaats in Wanda Metropolitano, het stadion van Atlético Madrid.

Mauricio Pochettino bedankt de supporters van Tottenham na de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. (Foto: Pro Shots)

'Ik kan er alleen slapen als ik coach van Real word'

Pochettino liet eerder deze week weten dat hij bij Real-voorzitter Florentino Pérez een verzoek heeft neergelegd om in het hotel te verblijven. De 72-jarige Spanjaard zou dat verzoek hebben afgewezen.

"Ik heb Florentino gevraagd om te slapen op het trainingscomplex, maar hij vertelde me dat ik er alleen kan slapen als ik coach van Real Madrid word", zei Pochettino in een podcast van het Spaanse radiostation Cadena COPE.

Voor Real Madrid zit het seizoen er al op. 'De Koninklijke' kende een teleurstellend seizoen met een derde plaats in de competitie en de verrassende uitschakeling in de achtste finales van de Champions League door Ajax.

Tottenham plaatste zich juist ten koste van Ajax voor het eerst voor de finale van de Champions League. De ploeg van Pochettino kan Liverpool van de zesde 'cup met de grote oren afhouden'.

Bekijk het programma in de Champions League