Peter Bosz raakt een van zijn sterspelers kwijt bij Bayer Leverkusen. Julian Brandt maakt komende zomer de overstap naar Borussia Dortmund.

De 23-jarige Brandt tekende woensdag een contract tot medio 2024 bij Dortmund. Met de transfer is volgens Duitse media een bedrag van 25 miljoen euro gemoeid.

Brandt komt sinds 2014 uit voor Leverkusen. In totaal speelde de vleugelspeler 214 officiële wedstrijden voor de 'Werkself', waarin hij 41 keer trefzeker was. Afgelopen seizoen was hij goed voor 42 duels en negen doelpunten.

In 2016 maakte Brandt zijn debuut voor de Duitse nationale ploeg. Hij heeft inmiddels 24 interlands achter zijn naam staan en scoorde daarin twee keer.

Dortmund versterkte zich eerder met Hazard

Eerder op woensdag verzekerde Dortmund zich al van de komst van Thorgan Hazard. De Belgische aanvaller wordt overgenomen van Borussia Mönchengladbach en zette zijn handtekening eveneens onder een contract voor vijf seizoenen.

Een dag eerder versterkte Dortmund zich met Nico Schulz. De Duitse linksback komt over van 1899 Hoffenheim en tekende ook een contract tot de zomer van 2024.

De nummer twee van afgelopen seizoen in de Bundesliga legde voor zowel Hazard als Schulz eveneens zo'n 25 miljoen euro neer.