Jackie Groenen verruilt FFC Frankfurt voor Manchester United. De Oranje-international wordt de eerste niet-Britse speler van de vrouwenploeg van de Engelse topclub, die na de zomer toetreedt tot de Engelse Super League.

Het is niet bekend hoelang het contract loopt van de geboren Tilburgse, die eerder een jaar in Engeland bij Chelsea speelde.

De middenvelder plaatste woensdag een jeugdfoto op Instagram van zichzelf in een shirt van Manchester United. "Waar droomde je van als kind?", schrijft ze erbij.

De 24-jarige Groenen maakte begin deze maand al bekend dat ze na vier jaar ging vertrekken bij FFC Frankfurt, waarmee ze afgelopen seizoen als zesde eindigde in de Bundesliga.

United wordt de vijfde club in de carrière van Groenen. Naast Chelsea en Frankfurt speelde de 45-voudig international in Duitsland uit voor Duisburg en Essen-Schönebeck.

Groenen bereidt zich voor op WK

Momenteel bereidt Groenen zich met de Oranjevrouwen voor op het WK in Frankrijk, dat op 7 juni begint. De eerste wedstrijd van Nederland is op 11 juni tegen Nieuw-Zeeland, waarna en Kameroen (15 juni) en Canada (20 juni) de andere tegenstanders zijn in groep E.

Van de huidige selectie van de Europees kampioen spelen ook Jill Roord, Daniëlle van de Donk, Vivianne Miedema (allen Arsenal) en Inessa Kaagman (Everton) komend seizoen in de Engelse Womens Super League.