VVV-Venlo heeft zich dinsdag versterkt met Elia Soriano. De 29-jarige spits is bij de Limburgers de opvolger van clubtopscorer Peniel Mlapa.

Soriano komt transfervrij over van het Poolse Korona Kielce, waarvoor hij in het afgelopen seizoen veertien keer scoorde in 33 wedstrijden. Hij tekent bij VVV een contract voor één jaar, met een optie voor nog een seizoen.

De geboren Duitser, die ook een Italiaans paspoort heeft, speelde in het verleden ook voor SV Darmstadt 98, VfR Aalen, het tweede team van Eintracht Frankfurt, Karlsruher SC, Stuttgarter Kickers en Würzburger Kickers.

Soriano, de oudere broer van achtvoudig Italiaans international Roberto Soriano, moet Mlapa doen vergeten bij VVV. Die spits was voor een seizoen gehuurd van Dynamo Dresden en zal niet terugkeren. Mlapa maakte dit seizoen vijftien doelpunten in dertig wedstrijden.

"Elia is een waardig opvolger voor Peniel Mlapa. Hij is trouwens eerder al in beeld geweest bij VVV", zegt manager voetbal Stan Valckx op de site van VVV.

"De vorige keer dat we contact hadden, kwam het uiteindelijk niet rond. Ik ben blij dat het dit keer wel gelukt is", reageert Soriano, die na de Duitse middenvelder Richard Neudecker de tweede zomeraanwinst van VVV is.

FC Twente haalt eerste versterking voor volgend seizoen

FC Twente haalde later op dinsdag de eerste versterking voor het nieuwe seizoen. De Tukkers, die in het afgelopen seizoen kampioen werden in de Keuken Kampioen Divisie, legden de 22-jarige verdediger Julio Pleguezuelo vast.

De Spanjaard komt transfervrij over van Arsenal en tekent een contract voor twee jaar (tot de zomer van 2021), met een optie voor nog een seizoen in de Grolsch Veste.

De rechtsbenige centrale verdediger speelde sinds zijn komst naar Arsenal medio 2013 slechts één wedstrijd in het eerste elftal en werd in de afgelopen jaren een seizoen verhuurd aan Real Mallorca en Gimnastic de Tarragona.

Pleguezuelo speelde tussen 2011 en 2013 voor de jeugd van FC Barcelona en kent uit die periode de huidige FC Twente-spelers Aitor Cantalapiedra en Javier Espinosa.

"FC Twente is opgetogen dat Julio voor de vervolgstap in zijn carrière voor ons gekozen heeft. Hij viel op in de periode waarin hij was uitgeleend aan Gimnastic de Tarragona. Hij schakelde toen alle spitsen quasi achteloos uit. Hij is niet de langste, maar verdedigt vooruit met een passie die aan Bruno Uvini doet denken", aldus technisch directeur Ted van Leeuwen.

Van der Hart maakt overstap naar Lech Poznan

Mickey van der Hart maakt de overstap naar Lech Poznan. De 24-jarige doelman tekent een contract voor drie jaar (tot de zomer van 2022), met een optie voor nog een seizoen.

Het was al bekend dat Van der Hart zou vertrekken bij PEC Zwolle. Hij beschikte bij de Overijsselaars over een aflopend contract en was niet van plan om dat te verlengen.

Van der Hart veroverde afgelopen seizoen ten koste van de eveneens vertrekkende Diederik Boer een basisplaats bij PEC. Hij speelde in het verleden ook bij Ajax en Go Ahead Eagles.

'Ik ben heel trots en blij. Dit is voor mij een grote stap in mijn loopbaan. Ik maak er geen geheim van: ik ben hier om prijzen te winnen. Ik vind dat Lech Poznan ieder jaar voor het hoogste moet gaan", zegt Van der Hart.

"Individueel gezien wil ik de beste keeper van de Ekstraklasa worden. Ik weet dat de club een moeilijk seizoen heeft gehad, maar heb alle vertrouwen dat we komend seizoen wel successen gaan halen."