Mattijs Manders is definitief benoemd tot algemeen directeur van de Eredivisie CV. De huidige directeur van ADO Den Haag is de opvolger van Jacco Swart en begint op 1 juli aan zijn nieuwe klus.

De vijftigjarige Manders werd vorige week al voorgedragen als nieuwe directeur van de Eredivisie CV. Zijn benoeming werd maandagavond bekrachtigd tijdens een vergadering, waar alle achttien clubs akkoord gingen.

De Eredivisie CV moest op zoek naar een nieuwe algemeen directeur omdat Swart per 1 juni managing director van de European Leagues wordt in het Zwitserse Nyon. Hij fungeerde zes jaar als algemeen directeur van de Eredivisie CV.

Manders is op dit moment nog directeur van ADO, een functie die hij sinds april 2016 bekleedt. Vorige maand meldden diverse media dat er sprake zou zijn van een vertrouwensbreuk tussen Manders en United Vansen, eigenaar van ADO.

Ook de voordracht van Oege Boonstra als nieuw lid van de raad van commissarissen (rvc) van de Eredivisie CV werd maandag geaccepteerd. Hij voegt zich per direct bij John Jaakke (voorzitter rvc) en Peter Fossen (commissaris), die worden ondersteund door directeuren Marco Bogers (VVV-Venlo) en Rob Toussaint (Heracles Almelo).