Davy Pröpper en Jürgen Locadia krijgen bij Brighton & Hove Albion te maken met manager Graham Potter. De Engelsman is maandag aangesteld als opvolger van Chris Hughton, die onlangs verrassend werd ontslagen.

De 44-jarige Potter tekent voor vier jaar en komt over van Swansea City, waarbij hij pas sinds vorig jaar zomer onder contract stond. Eerder leidde hij het Zweedse Östersund. Swansea werd dit seizoen tiende in het Championship.

Hughton werd na 4,5 jaar aan de kant gezet bij Brighton. De zestigjarige Ier behoedde 'The Seagulls' voor degradatie uit de Premier League, maar de clubleiding nam hem de belabberde tweede seizoenshelft kwalijk.

"Graham is een coach die we al vier jaar volgen. Hij heeft het met beperkte middelen fantastisch gedaan bij Östersunds en Swansea. We hopen dat hij hier voor lange tijd is", aldus voorzitter Tony Bloom.

Brighton, dat in 2017 naar het hoogste Engelse niveau promoveerde, eindigde dit seizoen op plaats zeventien. Oranje-international Pröpper is basisspeler bij de club en dat gold na de winterstop meestal ook voor Locadia.

Het American Express Community Stadium, de thuishaven van Brighton & Hove Albion. (Foto: Pro Shots)

Bekijk de eindstand in de Premier League