Drie weken voor de start van het WK vrouwenvoetbal in Frankrijk kan bondscoach Sarina Wiegman van de Oranjevrouwen echt gaan beginnen met de voorbereiding. Ze verwelkomde maandag in Zeist een groot deel van haar selectie.

Wiegman was vorige week met een paar speelsters uit de WK-selectie, aangevuld met talenten en speelsters van de reservelijst, al begonnen met trainen.

Maandag sloten onder anderen Sari van Veenendaal, Vivianne Miedema, Jackie Groenen, Daniëlle van de Donk, Desiree van Lunteren en Jill Roord aan bij de groep.

Later in de week volgen Loes Geurts, Sherida Spitse en Stefanie van der Gragt, die zaterdag als invalster met FC Barcelona kansloos was in de finale van de Champions League tegen Olympique Lyon (4-1-nederlaag).

Omdat verdediger Van der Gragt door blessures een groot deel van het seizoen miste, begint zij donderdag al met trainen in Zeist. Maandag sluiten de vleugelspitsen Lieke Martens (Barcelona) en Shanice van de Sanden (Lyon) als laatsten aan.

Eerste WK-duel Oranje op 11 juni

Voor Oranje begint het WK op 11 juni in Le Havre met een duel met Nieuw-Zeeland. Vier dagen later is Kameroen de tegenstander in Valenciennes en de poulefase wordt op 20 juni afgesloten met de wedstrijd tegen Canada in Reims.

De nummers één en twee en de vier beste nummers drie van de zes poules bereiken de knock-outfase. In aanloop naar het WK oefent Nederland op 1 juni in het Philips Stadion tegen Australië.