Excelsior-spits Elías Már Ómarsson is maandag uitgeroepen tot de beste speler van de maand mei in de Eredivisie. Vitesse-spelmaker Martin Ødegaard is het laatste Talent van de Maand van dit seizoen.

De 24-jarige Ómarsson dankt zijn uitverkiezing vooral aan zijn vier goals in de laatste twee speelrondes van de Eredivisie. De IJslander maakte in mei een hattrick tegen Heracles Almelo (4-5-zege) en scoorde één keer tegen AZ (4-2-zege).

Ómarsson zorgde zo op de valreep voor meer dan een verdubbeling van zijn seizoenstotaal, want hij maakte in zijn eerste 21 competitiewedstrijden maar drie treffers.

Ødegaard (20), die in april al werd uitgeroepen tot Speler van de Maand, creëerde in mei van alle Eredivisie-spelers de meeste kansen voor zijn teamgenoten: elf.

De prijs voor Speler van de Maand bestaat sinds dit seizoen en is een initiatief van de Eredivisie CV. De winnaar wordt in samenwerking met FOX Sports en Opta Sports bepaald aan de hand van tientallen statistieken.

Vorige week werd al bekend dat Ajax-middenvelder Frenkie de Jong de Speler van het Jaar is. PSV-verdediger Angeliño werd uitgeroepen tot het Talent van het Seizoen.