Memphis Depay en Kenny Tete krijgen een Braziliaanse trainer bij Olympique Lyon. Sylvinho volgt Bruno Génésio op. De oud-verdediger komt op voorspraak van zijn landgenoot Juninho Pernambucano, de nieuwe technisch directeur van de Franse club.

Juninho (44) geldt als een clubicoon bij Olympique Lyon. De spelmaker, specialist in vrije trappen, leidde de Franse club tussen 2001 en 2008 naar zeven landstitels op rij. De veertigvoudig international keert nu bij Lyon terug als technisch directeur.

"Juninho gaat snel beginnen, hij heeft al een nieuwe trainer gekozen", zei voorzitter Jean-Michel Aulas zaterdag na de 4-0-zege van Lyon op Caen tijdens de voorlaatste speelronde in de Ligue 1. "We zijn inmiddels akkoord met Sylvinho."

De 45-jarige Sylvinho speelde tussen 1994 en 2010 voor Corinthians, Arsenal, Celta de Vigo, FC Barcelona en Manchester City. Hij won met Barcelona drie landstitels en twee keer de Champions League.

De voormalige linksback werkte de afgelopen jaren als assistent-trainer bij onder meer Internazionale en het Braziliaanse elftal. Hij werd onlangs nog gepromoveerd tot bondscoach van het olympische elftal van zijn land. Volgens Franse media krijgt Sylvinho een contract voor twee jaar bij Lyon. Hij neemt ook een assistent uit Brazilië mee.

Juninho in zijn tijd als speler van Olympique Lyon. (Foto: Pro Shots)

Lyon volgend seizoen in Champions League

Génésio maakte een maand geleden bekend dat hij na dit seizoen vertrekt bij Lyon. De 52-jarige Fransman, die zeker dit seizoen flink onder druk stond, zit sinds december 2015 op de bank bij de 'Les Gones'.

Met de winst op Caen stelde Olympique Lyon zaterdag de derde plek in de Ligue 1 en daarmee een ticket voor de voorronde van de Champions League veilig.

Depay nam twee doelpunten voor zijn rekening. Het is onduidelijk of de spits van Oranje volgend seizoen ook nog bij Lyon speelt. De 25-jarige oud-PSV'er heeft er geen geheim van gemaakt dat hij graag naar een Europese topclub wil.