Leroy Fer en Luciano Narsingh vetrekken bij Swansea City. Het duo krijgt geen nieuw contract bij de club uit het Championship.

Negentienvoudig Oranje-international Narsingh en Fer (elf caps) eindigden met de club uit Wales op de tiende plaats en bleven ver verwijderd van de strijd om promotie naar de Premier League.

Mike van der Hoorn en Erwin Mulder hebben nog wel een doorlopend contract bij Swansea, dat een jaar geleden uit de Premier League degradeerde.

Voormalig Feyenoord- en FC Twente-speler Fer was dit seizoen aanvoerder van Swansea, maar door blessureleed kwam de 29-jarige middenvelder niet verder dan 25 duels. Hij was afgelopen winter nog dicht bij een transfer naar Aston Villa, dat via de play-offs nog kans maakt op promotie. Hij speelde sinds februari 2016 bij 'The Swans'.

De 28-jarige aanvaller Narsingh speelde dit seizoen slechts twee competitieduels. Hij kwam in het verleden uit voor sc Heerenveen en PSV.

Ook voormalig Vitesse-spits Wilfried Bony mag transfervrij vertrekken bij Swansea. Daarnaast krijgen ook Zweeds international Martin Olsen en de Engelse middenvelder Wayne Routledge geen nieuw contract.

Luciano Narsingh. (Foto: Pro Shots)