Josep Guardiola is dinsdag voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot beste trainer van de Premier League. De Spaanse coach van Manchester City kreeg de meeste stemmen van het publiek en een panel van experts.

"Het is een eer om deze prijs te ontvangen", zei Guardiola in een videoboodschap. "Ik wil deze prijs delen met mijn spelers omdat zij de kunstenaars zijn en met mijn staf omdat we veel tegen alle manager in de Premier League hebben gevochten."

Guardiola leidde City afgelopen seizoen opnieuw naar de Engelse landstitel. De 'Citizens' verzekerden zich afgelopen zondag tijdens de laatste speelronde van het kampioenschap en hielden Liverpool slechts één punt achter zich.

Bij de verkiezing troefde de 48-jarige coach Jürgen Klopp (Liverpool), Nuno Espírito Santo (Wolverhampton Wanderers) en Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur) af.

Klopp loodste Liverpool afgelopen seizoen naar de tweede plaats, Nuno eindigde met de 'Wolves' knap als zevende en Pochettino werd vierde met Tottenham.

Guardiola treedt met zijn tweede ereprijs op rij in de voetsporen van Sir Alex Ferguson en José Mourinho. Zij zijn de enige twee andere trainers die twee keer tot beste coach van het seizoen in de Premier League werden uitgeroepen.

Bekijk de eindstand in de Premier League